Re: Latte art fotos

351
Bedankt joep! Echt super om het zo even te zien. Duidelijk verschil in het schuim. Ik denk dat ik toch teveel lucht in mijn melk zuig. Zal het zo dalijk eens anders doen.

update:
ik heb nu met minder lucht opgeschuimd. Resultaat is meer contrast! Nu controle krijgen over de melk om de tekening te laten doen wat ik wil... :roll:
https://www.dropbox.com/s/tyabln89w89d5 ... .05.08.jpg

Is er misschien ook een alternatief om te oefenen? Ik weet dat je een druppeltje afwasmiddel in water kunt doen en melkschuim kunt namaken door het op te schuimen, maar is er ook iets om de espresso na te bootsen?
Laatst gewijzigd door bobbee op zo 07 apr 2013, 23:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Latte art fotos

353
Sow, net even deze topic doorgelezen. Duurde ff, maar ik zie nu dat ik nog een lange weg te gaan heb. Is een rosetta nou zo makkelijk? Mij lukt het niet, ondanks de YouTube filmpjes. :-x

Dit zijn mijn beste creaties tot nu toe.
uploadfromtaptalk1366878651093.jpg
uploadfromtaptalk1366878668087.jpg

Re: Latte art fotos

355
Als je mee wil doen aan het Nederlands Kampioenschap Melkkunst zal je inderdaad nog "even" moeten oefenen. Maar om je gasten te verrassen met een leuk opgediende cappuccino ligt toch echt niet zo ver weg?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Latte art fotos

357
Dacht ik ook toen ik begon in 2009. Zie pagina 2. 4 jaar later toch meegedaan en een top-10 plaatsing (denk ik, niet bekendgemaakt) gehaald. Zeg nooit nooit ;)
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Latte art fotos

358
Joep schreef:Dacht ik ook toen ik begon in 2009. Zie pagina 2. 4 jaar later toch meegedaan en een top-10 plaatsing (denk ik, niet bekendgemaakt) gehaald. Zeg nooit nooit ;)
Ha ha, en wat schrijf ik daar?: "Maar als de progressie zo doorzet dan kunnen we nog wat verwachten!"
En dat is dus uitgekomen, leuk!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder