Week van de Gastronomie - BBB Maastricht

1
De oudste horecavakbeurs van Nederland, de BBB, viert in januari 2009 haar 55ste editie. De professionele horecavakbeurs in MECC Maastricht biedt een totaaloverzicht van producten en diensten voor de horecaondernemer van Zuid-Nederland. Uiteraard wordt het 11de lustrum gevierd tijdens de beurs, van 26 tot en met 29 januari 2009!

Naast de bekende beurssegmenten worden in deze jubileumeditie twee thema's extra in de schijnwerpers geplaatst: "food" en "bruin café". De vakbezoeker ervaart hoe "denken vanuit de doelgroep" ingevuld kan worden vanuit zijn eigen metier. Wie inspiratie wil opdoen kan zijn hart ophalen. Het thema "food" richt zich vooral op het middensegment en de populaire gastronomie, van eetcafés tot snackbars. Het bruine café is vaak een verlengstuk van de huiskamer, maar ook de zaak, vaak met terras, waar de tap centraal staat en waar doorgaans bijzondere bieren worden getapt. Cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering tonen aan dat ruim 250/0 van de segmenten "fast service" en "de natte sector" vertegenwoordigd is in Zuid-Nederland.

Themapaviljoens
Themapaviljoens hebben als doel de bezoeker zo breed mogelijk te informeren over één bepaald thema of onderwerp. Centrale vraag hierbij is: hoe kan de horeca ondernemer zijn omzet en rendement vergroten? Zeker in een tijd waarin het horecarendement onder druk staat door onder andere accijnsverhogingen, rookverbod en de hoge belasting op speelautomaten, is de horecaondernemer op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

De volgende themapaviljoens haken daarop in:

IJs: alle informatie over ijsbereiding, ijsmachines, hygiëne en andere aandachtsgebieden met betrekking tot ijs.

Interieur & Innovatie: een compleet overzicht van interieurmogelijkheden (binnen en buiten) en noviteiten in de branche.

Koffie en thee: alles over de nieuwste koffie- en theebeleving

Fast Service: een totaalaanbod van de easy food & beverage. Beperkten snacks, ook in de cafés, zich vroeger tot een bitterbal en een stukje worst, tegenwoordig is er een groot en divers assortiment, dat snel kan worden opgediend.

Fine Food & Vers: betaalbare kwaliteitsproducten voor de fast service.
Speciaalbieren: deze scoren hoog en bieden een ruime marge. Niet alleen de bieren maar ook de aanbieders (brouwers, importeurs en grossiers) zijn present.

Wedstrijden tijdens BBB 2009
In samenwerking met de Stichting Europa Culinair organiseert MECC Maastricht ook dit jaar weer een aantal culinaire wedstrijden. Niet alleen kookwedstrijden, maar ook een "Riesling Challenge" en de spectaculaire "oester open"-wedstrijd. Ook de snackwedstrijd is na een jaar afwezigheid terug. De Columbus Trofee en het Koks- en Gastvrijheidsgilde zijn weer vertegenwoordigd op de 55ste BBB met innovatieve en inspirerende demonstraties en presentaties.

Bezoekersprofiel
De BBB is een vakbeurs bestemd voor beslissingsbevoegde medewerkers uit de horeca en (non)profit instellingen, zoals restaurant, hotel, café, bar, fastservice, in-store concept, out of home, bedrijfsrestaurant, cateringbedrijf, instelling, foodindustrie, groothandel, recreatie en zakelijke dienstverlening.
De waarde van de entreekaart bedraagt de entreeprijs €45,-.

Week van de Gastronomie
Het Maastrichts Expositie en Congres Centrum (MECC) viert dit jaar naast de 55ste editie van de BBB ook de 15de editie van de vakbeurs voor topgastronomie EFFF. Daarnaast vinden in en rondom de stad Maastricht activiteiten plaats die in het teken staan van gastvrijheid en productbeleving naar een nog
hoger niveau tillen. Voorbeelden hiervan zijn ontvangsten en bedrijfsbezoeken aan deelnemende bedrijven voorafgaand, tijdens en na de beurs. Al deze activiteiten in combinatie met de drie beurzen vormen de Week van de Gastronomie.

De BBB van 2009 vindt plaats van maandag 26 tot en met donderdag 29 januari van 11.00 tot 18.00 uur (donderdag tot 17.00 uur) in MECC Maastricht. De eerste drie dagen vindt parallel daaraan de European Fine Food Fair (EFFF) plaats, de vakbeurs voor foodspecialisten, ook in MECC Maastricht, van 11.00 tot 18.00 uur. Toegang is alleen mogelijk voor de doelgroep, op uitnodiging of op vertoon van een relatiekaart + voorregistratie via http://www.efff.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.

Afbeelding
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu