En nu....?

1
Na 22 jaar espresso maken en machines proberen en kopen en proberen etc...heb ik al een half jaar een punt bereikt waarbij ik niet meer weet of er nog iets te verbeteren valt.
Een stuk of 11 machines en molens verder ben ik helemaal tevreden met wat ik produceer.
Lekker bakkie espresso en af en toe een cappucino.
De Pompeii is top en de Major voldoet op alle punten.
In een dwaze bui heb ik een conische topmolen overwogen maar ik weet uit ervaring dat dat voor mij geen betere koffie oplevert.
Koffie brander doet het ook nog steeds naar verwachting.Daar ik een hekel aan branden heb maar het financieel zeer aantrekkelijk is blijft de Behmor zeker ook op het aanrecht staan.

So this is it.
Maar wat nu? :(

Re: En nu....?

2
thee? :mrgreen:

edit: maak je ook filterkoffie? Net een Kalita Wave gekregen namelijk en ik moet zeggen, dit is voor het eerst dat ik (soms) een bakje filterkoffie prefereer boven een espresso.
VBM Domobar Super, Mazzer Pharos, Mahlkonig Guatemala, een boel filterspullen, en een Quest M3 die al lang ligt te wachten :)

Re: En nu....?

3
Ik ken het gevoel, er is altijd veel te leren en te ontdekken, maar de lange tocht naar een erg lekkere espresso is wel gelopen, daar heb ik meermalen per dag plezier van. En dan denk ik af en toe "waar zal ik me NU eens in verdiepen."
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: En nu....?

4
fransg schreef:En dan denk ik af en toe "waar zal ik me NU eens in verdiepen."
Grappig om juist jou dit te horen zeggen ('lezen schrijven?'), want tsja, jij houdt je (en ons) wel bezig hoor :lol: af en toe iets met temperatuurmetingen in zetgroepen en koffiebranders, transparante portafilters, exotische levers...

Ach, het algemene gevoel herken ik ook wel (zelfs zonder branden en allerlei machines&molens te hebben geprobeerd). Wat nu? Cremalover, ben je nog bezig met je mokkapotje-experimenten?

Re: En nu....?

5
Lijkt me toch niet zo moeilijk. Het materiaal waarmee je koffie zet is top, daar valt niet veel meer te verbeteren. Maar al dat spul is niet meer dan voorwaardenscheppend.
Dus kan je je nu verdiepen in waar het eigenlijk om gaat: de koffie zelf. Je zou eens kunnen proberen alle verschillende bonen ter wereld te gaan proeven. Ben je voorlopig nog wel even bezig :mrgreen: .
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: En nu....?

6
Zoals je al in een eerder epistel van crema heb kunnen verrnemen zal hij geen bonen van 26 euro de kilo gaan verstoken, tja dan ben je snel uit geproefd :mrgreen: .
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: En nu....?

7
Het lijkt me dat er onder die prijs nog voldoende overblijft om hem nog heel lang zoet te houden.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: En nu....?

10
cremalover schreef:26 e de kilo gaat nooit gebeuren.
Net 125 e aan de staat moeten 8vermaken.
14 km te snel.
Ook zonde. :evil:
Zier naar uit dat ik een lichtere linkerschoen moet aanschaffen!

Die rechter krijg ik er gratis bij. :mrgreen:
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.