Re: En nu....?

11
@3aan schreef:
cremalover schreef:26 e de kilo gaat nooit gebeuren.
Net 125 e aan de staat moeten 8vermaken.
14 km te snel.
Ook zonde. :evil:
Zier naar uit dat ik een lichtere linkerschoen moet aanschaffen!

Die rechter krijg ik er gratis bij. :mrgreen:
Rechterhand. :mrgreen:
Afbeelding

Re: En nu....?

13
SulphurTX schreef:Misschien moet je baristacursussen gaan geven in de Nederlandse horeca? Ze hebben de apparatuur, de bonen, de malers, maar zelden krijg je een goeie espresso in een restaurant.
Daar zitten ze niet op te wachten, stel je voor dat de kelner het beter weet dan de Baas, nee gaat die zo ook nog even vertellen dat het allemaal anders moet, nee dan gaat de hiërarchie ten gronde. :(
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: En nu....?

14
De apparatuur is meestal geweldig, maar ik zie toch ook nog vaak boontjes gebruikt worden die echt niet meer vers zijn of bol staan van de Robusta. Als je dan ook nog een klungel achter de apparaten zet... ja, dan krijg je de bagger die we maar al te goed kennen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: En nu....?

16
Tijd voor een nieuwe hobby!

Koffiemaken blijf je doen, en nieuwe boontjes uitproberen kan altijd en je zal er wel plezier aan blijven hebben. Je hebt de boel uitgediept en geperfectioneerd, ik kan me voorstellen dat de drive en interesse er dan een stuk af zijn en je met sit soort vragen komt te zitten.

Dus mijn tip, blijf niet hangen en verbreed je horizon

En als je het allemaal niet meer ziet zitten valt er in wijn en whiskey ook een boel te ontdekken qua smaak :lol:
Moccamaster, Wilfa Svart. Quickmill 0930, faema maler.

Re: En nu....?

17
cremalover schreef:Na 22 jaar espresso maken en machines proberen en kopen en proberen etc...heb ik al een half jaar een punt bereikt waarbij ik niet meer weet of er nog iets te verbeteren valt.
Een stuk of 11 machines en molens verder ben ik helemaal tevreden met wat ik produceer.
Lekker bakkie espresso en af en toe een cappucino.
De Pompeii is top en de Major voldoet op alle punten.
In een dwaze bui heb ik een conische topmolen overwogen maar ik weet uit ervaring dat dat voor mij geen betere koffie oplevert.
Koffie brander doet het ook nog steeds naar verwachting.Daar ik een hekel aan branden heb maar het financieel zeer aantrekkelijk is blijft de Behmor zeker ook op het aanrecht staan.

So this is it.
Maar wat nu? :(
Als jij al zolang en zoveel ervaring en kennis hebt ga ik je niet van advies voorzien! Dat gaat me niet lukken. Ik kijk wel uit....jij bent pas echt goed met koffie! :geek:
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: En nu....?

19
bobbee schreef:
cremalover schreef:Na 22 jaar espresso maken en machines proberen en kopen en proberen etc...heb ik al een half jaar een punt bereikt waarbij ik niet meer weet of er nog iets te verbeteren valt.
Een stuk of 11 machines en molens verder ben ik helemaal tevreden met wat ik produceer.
Lekker bakkie espresso en af en toe een cappucino.
De Pompeii is top en de Major voldoet op alle punten.
In een dwaze bui heb ik een conische topmolen overwogen maar ik weet uit ervaring dat dat voor mij geen betere koffie oplevert.
Koffie brander doet het ook nog steeds naar verwachting.Daar ik een hekel aan branden heb maar het financieel zeer aantrekkelijk is blijft de Behmor zeker ook op het aanrecht staan.

So this is it.
Maar wat nu? :(
Als jij al zolang en zoveel ervaring en kennis hebt ga ik je niet van advies voorzien! Dat gaat me niet lukken. Ik kijk wel uit....jij bent pas echt goed met koffie! :geek:
Ik zie dat jij pas 1,5 jaar bezig bent.
Doe maar niet idd. :mrgreen:

Re: En nu....?

20
cremalover schreef:Ik zie dat jij pas 1,5 jaar bezig bent. Doe maar niet idd. :mrgreen:
Juist als gelouterde grijsaard in de koffie zou je je dan heel bescheiden op kunnen stellen, vol belangstelling naar de jeugdigen, als het ware de Nelson Mandela van de koffiebonen. Dat iedereen wel weet dat je een Hele Grote bent maar dat je zelf doet alsof je dat niet zo door hebt en niet zozeer aan die Grootheid hecht ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino