Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

72
cremalover schreef:
Ik experimenteer.
Brood bakken heb ik inmiddels al een tijdje onder de knie.

Ga voor een hydratatie tussen 65 en 75 procent en gebruik 1.5% zout.

De poolish van gisteravond.

Afbeelding


Deeg gemaakt in de mixer
Zo ziet het bij mij eruit met Bakpoeder ;)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

79
Mijn dagelijks brood staat voor tweede keer rijzen maar op de verwarming, andere optie is in oven rijzen op 45 graden met kommetje kokend water er naast. Binnenkort inderdaad maar in de leer bij Kabouter denk ik want ik bak tot nu toe 'normaal' brood want hier als zoete broodjes erin gaat met uitzondering van jongste dochter die liever klef supermarkt lucht eet.
Afbeelding


En via ander fora nog leuk filmpje van Leo Pelzer met heldere en duidelijke uitleg hoe je brood kan maken. Leek me leuk om te delen mochten er meer koffiepraat leden de kriebels krijgen.

https://youtu.be/x8ohzngWui8
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven