Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

401
fransg schreef:Nog even kijken/opzoeken hoeveel van de 45 minuten baktijd het broodje in de pan zit en hoe lang zonder 'deksel', iemand een tip? 25 minuten afgesloten en 15 minuten open in de oven?
Als je van een dikkere korst houdt zou ik de deksel de laatste 20 minuten er af halen. Als je meer gecharmeerd bent van een dunnere korst, slechts de laatste 10 minuten.... Dan heb je een startpunt voor volgende bakpogingen.

Tartine Bread is een fantastisch boek! Ik durf te wedden dat je voor kerst het geschreven Country Bread al hebt gebakken. Je hebt er qua benodigdheden, op tijd na, alles al voor in huis - beschikbare tijd kan ik niet beoordelen :D Veel plezier ermee!

groet, Vincent

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

404
fransg schreef:
cremalover schreef:In de filmpjes die je zelf gepost hebt staat het eigenlijk allemaal in vermeld.
Maar als ze het dan hebben over proofing van het deeg om te kijken hoe ver de rijs is valt dat in de praktijk tegen vind ik.
Je moet dat toch voelen .
Ik maak mijn deeg daarom ookaltijd met de hand.


Ik ben nu bezig met hetzelfde broodje, wil voorlopig meer routine krijgen. Ga het straks wel met een van 'Winkje' geleende "Dutch Oven" pan bakken en ditmaal ook de oven op tijd opwarmen. Nog even kijken/opzoeken hoeveel van de 45 minuten baktijd het broodje in de pan zit en hoe lang zonder 'deksel', iemand een tip? 25 minuten afgesloten en 15 minuten open in de oven?
30/15 waar laat jij die andere vijf minuten?

Als je de pan op de steen zet kan je er wel 40 minuten van maken.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: RE: Re: Brood en wat zit er nou eigenlijk in.

406
@3aan schreef:
fransg schreef: Nog even kijken/opzoeken hoeveel van de 45 minuten baktijd het broodje in de pan zit en hoe lang zonder 'deksel', iemand een tip? 25 minuten afgesloten en 15 minuten open in de oven?
30/15 waar laat jij die andere vijf minuten?
Daar zeg je wat! Ik zal straks eens extra goed opletten. Wanneer er telkens 5 minuten in een zwart gat verdwijnen hebben we straks een schrikkeljaar.
@3aan schreef:Als je de pan op de steen zet kan je er wel 40 minuten van maken.
Onder in de oven ligt een steen, daarboven een rooster en daarop de pan.
oven01-L1030026-14-december-2016.jpg
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino