bobbee schreef:Ziet er dan goed uit Adriaan. Mijn complimenten. Is mij nog niet gelukt het zo luchtig te krijgen. Ik twijfel of ik te wacht met de desem te gebruiken.
cremalover schreef:
Wat een gedoe.
Bij mij moet het met zo min mogelijk werk.
Ja mooi verhaal voor, iedereen wilt jouw recept en nu geeft Adriaan het en weet je wel dat je het teveel werk vindt! Kom maar op met jouw richtlijnen, houvast, tijden aanwijzingen.
...als je wilt.
Ik zei al ik heb geen recept.
Ik maak altijd om 20.00 uur mijn poolish.
Dat is een minuut werk.
Ik sta om half 6 de volgende morgen op en ga koffie zetten en Pauw kijken.
Om 8 uur maak ik mijn deeg.Ongeveer 7 minuten stretch and fold.
Uurtje rijzen .
Daarna elke 10 minuten stretch and fold in de kom
Dit drie keer.
Brood vormen en in de rijsbak.
Laatste rijs tussen de twee en drie uur.
Hangt van de temperatuur in huis af.
Afbakken en klaar.
Enige waar ik precies in ben is mijn hydratatie.
Dus ik weeg alles af.
Mijn hydrataties schommelen tussen de 65 en 80
procent.
Vandaag zat ik.op bijna 85.Was extreem
Doe ik niet nog eens
Zout ongeveer 1.5 procent.