Re: Oatly havermelk Barista Edition

51
bvds schreef: Nu ben ik best fan van een goed rode gist rijst extract maar liefst wel onder medisch-farmaceutische controle.

Rhabdomyolyse zie ik met zo'n lage dosering lovastatine niet snel gebeuren onder normale omstandigheden. Maar met een liter grapefruitsap of een kuur claritromycine liever niet.
Dat is dus precies wat ik ook zeg. :)
Er is met de toediening via rijst geen controle over de dosering, noch over interacties/contra-indicaties. Dat moet je mijns inziens niet willen met middelen waarvan bekend is dat die toch significante bijwerkingen kunnen geven.

Wist alleen niet dat het al op de markt is...
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

Re: Oatly havermelk Barista Edition

55
Smaken verschillen. Maar bijna iedereen incl ondergetekende prefereert "verse" volle melk.

Maar van de alternatieven staat deze bij mij op nummer 1. Soja vind ik echt ondrinkbaar. Geit te penetrant. Haver is lekker romig en notig. Dat laatste vergt enige gewenning. Overigens na een paar dagen Oatly moest ik ook weer aan gewone melk wennen...smaak en gewennig hebben invloed op elkaar...er was een tijd dat ik olijven en kappertjes smerig vond, nu smul ik er van.

Schapenmelk is ook erg lekker maar lastig te krijgen. AH verkoopt nu net als enkele andere supermarkten A2 melk van o.a. Jersey koeien. Dit is qua eiwitsamenstelling nagenoeg identiek aan geit en schaap. Niet geschikt voor lactose intoleranten, wel voor mensen die moeite hebben om casomorfine-A1 af te breken.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs

Re: Oatly havermelk Barista Edition

57
bvds schreef:Smaken verschillen.
Waarheid als een koe :lol:
bvds schreef:Maar bijna iedereen incl ondergetekende prefereert "verse" volle melk.
Nou ... "bijna iedereen" is sterk streek-afhankelijk. Er zijn hele grote gebieden waar de mensen UHT-melk (lang houdbaar dus) lekkerder vinden.
bvds schreef:Maar van de alternatieven staat deze bij mij op nummer 1. Soja vind ik echt ondrinkbaar. Geit te penetrant. Haver is lekker romig en notig. Dat laatste vergt enige gewenning. Overigens na een paar dagen Oatly moest ik ook weer aan gewone melk wennen...smaak en gewennig hebben invloed op elkaar...er was een tijd dat ik olijven en kappertjes smerig vond, nu smul ik er van.
Gewenning speelt zeker mee. Wat goed beschikbaar is, is lekker. En lekker verkoopt goed - zeg maar een soort oorzaak en gevolg die achter elkaar aan lopen in een cirkeltje. En het zal zeker ook voor mij gelden met de lactose-arme lang houdbare melk. Mijn dochter is lactose intolerant, drinkt haar koffie (Bialetti) en espresso zwart. Of met Lactose arme melk van de Lidl. En ongestoomd vindt ik het niet echt helemaal mijn ding (te zoet), maar gestoomd (heet/warm) en met espresso er bij, dat is lekker. Lekkerder dan "verse" volle melk, die ik gekoeld juist veel lekkerder vind.
bvds schreef:Schapenmelk is ook erg lekker maar lastig te krijgen. AH verkoopt nu net als enkele andere supermarkten A2 melk van o.a. Jersey koeien. Dit is qua eiwitsamenstelling nagenoeg identiek aan geit en schaap. Niet geschikt voor lactose intoleranten, wel voor mensen die moeite hebben om casomorfine-A1 af te breken.
Bedankt voor deze info!