Voor een espresso merk je het niet op omdat je daar een veel fijnere maling voor nodig hebt en de fines. Voor filter een grovere gelijkere verdeling. Bimodaal vs unimodaal. Daarnaast duurt een extractie voor filterkoffie veel langer waardoor de fines flink de smaak kunnen verpesten als dat er teveel zijn, het maalsel ligt los ipv getampt in de filter waardoor die vrij in het water ligt. Doorgaans zijn malers eerder niet goed uitgelijnd dan wel. Ga daar maar vanuit.
Wat bedoel je met niet om de hete brei heen draaien in deze? Zolang jij, ik en ieder ander zelf geen antwoord hebben kunnen we het er hier toch samen over hebben en proberen een antwoord te vinden voor het probleem van de sette?! Ik probeer ook mee te denken. Fijner gaan malen zoals jij oppert is geen oplossing, het gaat over het probleem dat zich voordoet voor filtermaling, die moet zo grof zijn.
Re: RE: Re: [TKG] Baratza Sette
221Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!