hoi_roy schreef:Tja vreemd. Dan zouden ze standaard een rotatie pompje moeten monteren. Maar zou dat echt iets uitmaken in de espresso die er uit komt?
Afstellen opv wil ik later nog wel proberen.
Het is heel goed mogelijk zelf de poef op de som te nemen. Sommige mensen maakt de smaak weinig uit en die ga ik dan ook niet ervan proberen te overtuigen dat een lagere druk voor hele goeie bonen perfect gemalen veel verbetering kan geven. Peter van Kafko bouwde in mijn Rocket de mogelijkheid tussen twee zetdruk-instellingen te schakelen tijdens het zetten, wat het helemaal super makkelijk maakt het verschil te proeven.
Ik ben een paar keer in een fabriek van espressomachines geweest en heb daar geen fijnproevers gesproken. Top gasten, maar die raken meer opgewonden van de nieuwste laser-snijmachine, een computergestuurde draaibank of een serie boilers dan van een single origin unwashed koffiboon van een specialty brander. En da's prima, laten ze maar top machines maken, dan zetten wij de koffie wel.