gilleko B. schreef: zo 11 dec 2022, 19:22
Knap, ik durf het nog niet aan met exotische staalsoorten en het conditioneren van de zachtere staalsoorten die op het lemet zijn aangebracht.
Er kan niet zoveel mis gaan met messen slijpen. Bij mij komen de messen er scherper uit dan voor het slijpen. Qua hoek en type van de snede etc. heb ik ook weinig kaas van gegeten, maar je moet het wel heel gek doen als je permanente schade aan wilt richten. Als je weet wat een 'burr' (opstaand randje) is en je deze weg kunt nemen, ben je al een heel eind op weg!
Na een keer of 100 slijpen sprake is er mogelijk sprake van noemenswaardige slijtage en dan nog hoeft het niet af te doen aan de prestaties.
Ik heb een 220, 1000 en 5000 steen. Die eerste gebruik ik nauwelijks, en die laatste slechts voor de finishing touch. Een combi van 800 en 3000 was beter geweest denk ik.
Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.