Re: Beter niet

4
Ik kijk altijd eerst even de kat uit de boom. Staat er een automaat? Dan snel verder. Staat er een "echte machine", dan eerst even kijken hoe ze koffie maken. Vieze portafilters laten zitten, oude melk opnieuw opwarmen etc.... allemaal hints om snel verder te gaan of om een cola of zo te bestellen.
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Beter niet

5
manduca schreef:Ik kijk altijd eerst even de kat uit de boom. Staat er een automaat? Dan snel verder. Staat er een "echte machine", dan eerst even kijken hoe ze koffie maken. Vieze portafilters laten zitten, oude melk opnieuw opwarmen etc.... allemaal hints om snel verder te gaan of om een cola of zo te bestellen.
Exact hoe ik ook rond loop
Afbeelding
Lelit Bianca V1 - Niche zero - ROK Espresso maker

Re: Beter niet

6
Ik gebruik dat soort momenten meestal om opnieuw te ervaren hoe goed ik het thuis heb. :idea:

Ooit, nadat we in een goed restaurant heerlijk gegeten hadden, heb ik de koffie geweigerd, omdat er een volautomaat stond.
Volgens het personeel was’ie echt heel goed, hoor; men was zelfs enigszins beledigd, omdat ik voet voet bij stuk hield.

Ik kijk idd ook altijd wat voor apparatuur er staat en stel aan de hand daarvan mijn verwachtingen bij.
Ook het gehoor verteld veel; staat de stoom langdurig te krijsen bij opschuimen van de melk, dan is de ‘barista’ iig niet zo ervaren.
En gaat de maler niet voor ieder kopje aan, dan wordt mogelijk gebruik gemaakt van een doser.
In beide gevallen gaat het verwachtingspatroon omlaag.

Maar alsnog valt het dan meestal tegen….. :geek:
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: Beter niet

7
Onderweg probeer ik het altijd los te laten. Soms word je verrast, zoals vanmorgen bij wielercafe Fausto in Schoonhoven. Meestal voldoet het aan de verwachting.
GuidovW schreef: zo 13 aug 2023, 13:34 Ik gebruik dat soort momenten meestal om opnieuw te ervaren hoe goed ik het thuis heb. :idea:
Dit lijkt me een prima advies! :)
Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.

Re: Beter niet

8
Ypuh schreef: zo 13 aug 2023, 13:59 Onderweg probeer ik het altijd los te laten. Soms word je verrast, zoals vanmorgen bij wielercafe Fausto in Schoonhoven. Meestal voldoet het aan de verwachting.
Hé, daar kwam ik vanmorgen ook langs! Maar we hadden onze stop toen al gehad. Wist tot vanmorgen helemaal niet dat hij bestond. Maar goed om te weten!
Wij waren gestopt bij Over de Brug in Haastrecht. Het appelgebak was prima, de cappuccino waardeloos. En moest toch ruim 16 euro aftikken voor twee gebak en twee capu's.

Als ik richting het noorden fiets stop ik graag bij het berghotel in Amersfoort. Ook prima koffie daar.
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Beter niet

10
Daarom een positieve ervaring. Vandaag een "kannetje slow coffee" besteld bij Knisper in Venray. Kreeg ik een zwanenhalsketel en instructie hoe ik moest opschenken in een Bodum kan. Ik heb een doe-het-zelf pour over nog niet eerder meegemaakt, maar vond dat wel grappig. Ze hadden een kalita wave filter in de vaste metalen filter gedaan. Dat paste niet perfect (de filter heeft meer een Melitta vorm), maar ging prima. De koffie was lekker. Wel een donkerder branding dan ik had verwacht bij zo'n zetmethode.
Quickmill 820 met 9 bar OPV en precisie filterbakje mod - Quamar T80 met single dose bellows en doserless mod - V60 - Aeropress - Delter Press - Handpresso - I-Roast 2 met verlaagd vermogen mod - Tonino