Mijn naam is Bas, 49 jaar, grafisch vormgever van beroep, en ik ben nieuw hier.
Ik ben nu zo'n 15 jaar hooked aan specialty coffee, en mijn huidige zetmethoden omvatte tot nu toe ongeveer alles behalve espresso.
Espresso was jarenlang een brug te ver vanwege de grote investering in hardware. Het begint met mijn maler: Mijn Baratza encore is prima voor de koffie die ik nu maak, maar ik heb een aantal weken terug een Ascaso Steel grinder gekocht met platte maalschijven die zover ik kan zien prima voor espresso kan malen, en dat heeft het balletje aan het rollen gebracht.
Eén week later stond ik namelijk al bij Joost van espressowinkel.nl in de zaak om een machine uit te zoeken.
De keuze is uiteindelijk gevallen op een Expobar Brewtus 4 (volgens mij met de vibratiepomp).
Momenteel wordt de machine gereviseerd (is een gebruikt exemplaar) en als het goed is staat hij volgende week in mijn keuken te shinen.
Ik heb hier op het forum al het een en ander (niet allemaal even positief) gelezen over de Brewtus 4, en met name 1 thread deed me twijfelen aan mijn keuze, maar ik ga nu nog maar even vanuit dat ik straks gewoon een lekkere espresso kan zetten, en dat de problemen waarover ik lees een uitzondering op de zullen regel zijn.
Jullie zullen vast nog wel wat vragen kunnen verwachten van me, gezien ik nog een espresso noob ben

Groeten,
Bas