barista cursus en certificaten

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
Hemminga
Berichten: 43
Lid geworden op: zo 30 nov 2008, 22:44

barista cursus en certificaten

Berichtdoor Hemminga » ma 09 mei 2011, 10:01

Hallo allen, zoals gebruikelijk ben ik weer terug na een tijdje te zijn weggeweest. ;)

Ik ben nu een tijdje 'thuisbarista', heb in het verleden een workshop gehad met name met betrekking tot het melk opschuimen en het hanteren van een espresso machine (vibiemme 4-groeps) en heb deze ook een half jaartje mogen bedienen, en wil binnenkort eens een cursus gaan volgen.

Dit om meerdere redenen:
-Ik wil vaker in de koffie branche gaan werken.
-Met de hardware kan ik prima omgaan, maar heb het idee dat er op sofware (bonen) gebied nog aardig wat te leren valt.
-Melk opschuimen lukt prima, maar latte art mislukt me te vaak
Kortom, ik wil de stap gaan maken van amateur naar pro.

Nu mijn vragen:
-Waar (in het noorden) zijn er dergelijke cursussen te volgen?
-Wat houdt SCAE in en de verschillende barista levels?
-Zijn er meerdere instanties die certificeren? (en zo ja welke is de beste?)
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler

Gebruikersavatar
Spironski
Berichten: 5781
Lid geworden op: ma 03 mar 2008, 16:52
Locatie: Groningen

Re: barista cursus en certificaten

Berichtdoor Spironski » di 10 mei 2011, 15:34

Ik meen dat Coffee United in de Herestraat cursussen geeft. Hoe en wat precies weet ik helaas niet.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Gebruikersavatar
Hemminga
Berichten: 43
Lid geworden op: zo 30 nov 2008, 22:44

Re: barista cursus en certificaten

Berichtdoor Hemminga » di 10 mei 2011, 16:26

Dat klopt en dat wist ik eigenlijk ook wel: [details] Maar 950 euro voor 4 avondjes ligt een beetje boven mijn budget... Ik kan wellicht eens informeren of er wat van de cursusprijs af kan als ik geen melk op hoef te leren schuimen en geen interesse heb in dingen als korting op koffie en die 'barista tool set'.

Iemand verder nog ideeen? Enig idee waar ik eisen kan vinden voor een barista examen?
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler

AnnemarieTiemes
Berichten: 117
Lid geworden op: wo 05 mar 2008, 19:28

Re: barista cursus en certificaten

Berichtdoor AnnemarieTiemes » vr 27 mei 2011, 13:37

Sorry, ben ook weer een tijdje offline geweest. Te druk met andere koffie gerlateerde werkzaamheden.
Na de wereldkampioenschappen in Maastricht gaat dat ,hoop ik, allemaal weer goed komen.

Wat betreft de vragen
SCAE is de enige, die barista opleidingen internationaal certificeert.
Examen eisen voor Level 1 zijn theorethische koffiekennis, diverse zetwijzen, molenafstelling, melkopschuiming.
Elke examinator geeft daar weer een andere invulling aan.
Voor jou in het noorden zijn denk ik de dichstbijzijnde certifiers.
ICTAcademy van Richard Schukkink (Gerben van CoffeeUnited heeft daar ook zijn opleiding gedaan) en
ook bij Screaming Beans in Amsterdam kun je de opleiding volgen.
Succes
en zie iedereen hoop ik in Maastricht bij SCAE World of Coffee
email-scae-maastricht-banner.png
Barista level 1 en 2
Nationaal Coordinator SCAE Netherlands

Gebruikersavatar
Hemminga
Berichten: 43
Lid geworden op: zo 30 nov 2008, 22:44

Re: barista cursus en certificaten

Berichtdoor Hemminga » vr 27 mei 2011, 14:32

Sorry, ben ook weer een tijdje offline geweest. Te druk met andere koffie gerlateerde werkzaamheden.
Na de wereldkampioenschappen in Maastricht gaat dat ,hoop ik, allemaal weer goed komen.
Geen probleem ;)

Ik zal eens informeren bij Schukkink, dank voor de info!
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler

Lineus
Berichten: 8
Lid geworden op: do 22 apr 2010, 01:11
Locatie: Almere

Re: barista cursus en certificaten

Berichtdoor Lineus » ma 13 jun 2011, 08:38

en kijk op www.scae.com voor je info!Succes!

PS : heb zelf Level 1 bij Screaming Beans gehaald en nu bezig bij ITCAcademy Level 2, beide aan te raden!
La Marzocco Linea 2 2010/Macap RA8/Mazzer Jolly Black 4 x / Mahlkonig Guatemala/SCAE Level 1+2


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten

cron