Ik lees vaker dat een Espresso te Napolitaans kan zijn ????
Aangezien ik GEEN idee heb wat men bedoeld, ben ik gaan denken wat het kan zijn en kom tot de conclusie dat dit alleen maar kan betekenen dat doordat er een hoog percentage Robusta bonen in de blend zitten de Espresso erg scherp smaakt. ( soms wel 40% ) En dat men in Napels de Espresso op die wijze drinkt.
Is mijn gedachtewijze correct ?, of klopt er gewoonweg niets van ?
Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Ben je een moeilijk woord tegen gekomen of wil je meer weten over de techniek van het koffie maken, proeven of drinken? Ontdek het hier!
- original andalucia
- Berichten: 228
- Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
- Locatie: Gulpen
- Contacteer:
Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor original andalucia » za 05 jan 2008, 19:31
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
- original andalucia
- Berichten: 228
- Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
- Locatie: Gulpen
- Contacteer:
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor original andalucia » wo 09 jan 2008, 12:50
Niemand die me kan helpen ?
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor Orrin » za 08 mar 2008, 12:02
Ik zal een poging wagen......dit komt van de site van de Koffie Centrale:
Dus als ik het goed begrijp duidt dat dan op een erg stevige, iets minder verfijnde smaak als men dat vermeldt bij het cuppen.Kimbo Top Quality
De absolute top branding van deze Napolitaanse roosterij. Om deze espresso koffie volledig te begrijpen moeten we kort iets vertellen over de espressocultuur in Napels. In het algemeen wordt de espresso er "zeer kort" gedronken; een Ristretto. Dezelfde hoeveelheid koffie, maar minder water dan een normale espresso.
...........
Een heftige smaakexplosie! Napels is een echte werkstad, en jawel dat proef je in dit pure ristretto product. Robuust, vol en smaakintensief. Iets minder verfijnde smaaknuances als bijvoorbeeld een Caffé Diemme of een Jolly Caffé, maar of ze zich in Napels daar druk over maken? Deze Top Quality melange is vooral stevig, donker en enigzins rauw. Het bonenbeeld is tevens donker en olieachtig. Deze laatste eigenschap maakt de melange helaas niet geschikt voor de espressoautomaat. Een echte pistonmachine melange dus.
De Crema opbouw is stevig en donker bruin. Met de zuidelijke Mauro Bar en Kimbo's Napolitaanse uitdager: Izzo Supermiscela Bar de meest sterke espresso koffie uit ons assortiment.
- original andalucia
- Berichten: 228
- Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
- Locatie: Gulpen
- Contacteer:
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor original andalucia » za 08 mar 2008, 12:37
Ik zal een poging wagen......dit komt van de site van de Koffie Centrale:Dus als ik het goed begrijp duidt dat dan op een erg stevige, iets minder verfijnde smaak als men dat vermeldt bij het cuppen.Robuust, vol en smaakintensief. Iets minder verfijnde smaaknuances als bijvoorbeeld een Caffé Diemme of een Jolly Caffé, maar of ze zich in Napels daar druk over maken? Deze Top Quality melange is vooral stevig, donker en enigzins rauw. Het bonenbeeld is tevens donker en olieachtig. Deze laatste eigenschap maakt de melange helaas niet geschikt voor de espressoautomaat. Een echte pistonmachine melange dus.
De Crema opbouw is stevig en donker bruin. Met de zuidelijke Mauro Bar en Kimbo's Napolitaanse uitdager: Izzo Supermiscela Bar de meest sterke espresso koffie uit ons assortiment.
betekent dit dat hij dus een hoog aantal robusta heeft ??
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor Orrin » za 08 mar 2008, 12:41
De koffie waar het stukje over gaat is 90% Arabica.
Bij een andere soort van hetzelfde merk staat dit:
Bij een andere soort van hetzelfde merk staat dit:
Dat is het dan ook denk ik. Stevige espresso rcihting ristrettoZoals we bij de Top Quality al hebben aangegeven is het "kort" drinken van een espresso (de Ristretto) typisch iets voor de zuidelijke Italiaanse steden.
{......}
ook deze Marrone is nog steeds een echte Napolitaan: dus stevige espresso koffie.
-
- Berichten: 8
- Lid geworden op: do 27 mar 2008, 08:03
- Contacteer:
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor roberto bergami » do 27 mar 2008, 09:22
Ik noem een melange/blend Napolitaans als ie een heel donkere (Italiaanse) branding en een pittige smaak heeft. Niet altijd is daar Robusta bij nodig, bepaalde Indonesische bonen (Java, Sumatra, ...) of zelfs Mokkabonen (Djimmah bv.) kunnen eenzelfde smaakcachet bijbrengen.
De Barbera Classica die Espresso West brengt is een prima voorbeeld en mijn persoonlijke favoriet.
Antwerp Barista
De Barbera Classica die Espresso West brengt is een prima voorbeeld en mijn persoonlijke favoriet.
Antwerp Barista
- Sebastiaan007
- Berichten: 130
- Lid geworden op: wo 09 apr 2008, 19:41
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor Sebastiaan007 » wo 09 apr 2008, 21:53
Een espresso Napoletano is door een zetmethode (piston machine)
Zoals:
Dat is eis nr 1, nr 2 is:
De type branding, rustig, op een wat hogere temp beginnen en lager eindigen.
Melange: zo'n 90% a 95% arabica en de rest robusta.
Dan moet je nog een bepaald kopje gebruiken:
Laag, brede opening en voor de helft vullen.
Als je kijkt wat vroeger een espresso Napoletano was:
Een omdraaipotje waar je op de koffie een pepertje oplegt om hem lekker pittig te krijgen.
Dat is de "echte" espresso napoletano.
Zoals:
Dat is eis nr 1, nr 2 is:
De type branding, rustig, op een wat hogere temp beginnen en lager eindigen.
Melange: zo'n 90% a 95% arabica en de rest robusta.
Dan moet je nog een bepaald kopje gebruiken:
Laag, brede opening en voor de helft vullen.
Als je kijkt wat vroeger een espresso Napoletano was:
Een omdraaipotje waar je op de koffie een pepertje oplegt om hem lekker pittig te krijgen.
Dat is de "echte" espresso napoletano.
I barista, do you?
Izzo Alex Duetto - Macap M4 Digitaal - Compak K10 WBC -Xpressivo Barista tamper
Izzo Alex Duetto - Macap M4 Digitaal - Compak K10 WBC -Xpressivo Barista tamper
- original andalucia
- Berichten: 228
- Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
- Locatie: Gulpen
- Contacteer:
Re: Wanneer is een Espresso Napolitaans ?
Berichtdoor original andalucia » wo 09 apr 2008, 21:57
Thnx
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign