aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » ma 25 aug 2014, 22:18

Hallo,

Bij het aanzetten van onze Miele CVA 4085 hoorde ik een raar geluid. 'k Heb de filtergroep gereinigd en gesmeerd maar kreeg 'em niet meer terug gedemonteerd. Normaal gezien kan je de aandrijfas terug naar z'n correcte positie laten gaan via het service menu en vervolgens "initialiseren" kiezen maar ook dat lukt niet. Ik hoor wel geluid van de motor maar de as zelf verdraaid niet.

Heeft er iemand een oplossing voor mijn probleem of kan iemand me vertellen hoe ik bv. de aandrijfmotor kan uitbouwen of deze eens te controleren ? Een service handleiding of bouwschema zou ook welkom zijn.

Alvast bedankt

Damo

Arie19
Berichten: 158
Lid geworden op: vr 25 feb 2011, 00:51

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor Arie19 » di 26 aug 2014, 00:57

Stekker eruit, na enige tijd stekker erin en aanzetten. Meestal komt hij dan wel weer terug in de juiste stand.

Succes.

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » di 26 aug 2014, 21:02

Bedankt voor de tip maar 'k heb het net geprobeerd maar de aandrijfas blijft in z'n huidige (verkeerde) positie staan.
Ook nadat ik via het servicemenu de filtergroep wil initialiseren (wat niet lukt) verwijst hij opnieuw naar fout 73.

Hopelijk zijn er nog tips, oplossingen, handleidingen, schema's,...

damo

Arie19
Berichten: 158
Lid geworden op: vr 25 feb 2011, 00:51

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor Arie19 » vr 29 aug 2014, 11:06

Staat je zetgroep wel in de juiste stand??? er staat op de zetgroep een markering zoals hij moet staan om hem erin te plaatsen, als dat NIET het geval is, krijg je hem er ook echt niet in.

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » vr 29 aug 2014, 11:09

Hallo Arie,

De zetgroep staat inderdaad in de juiste stand.

mvg

Damo

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » zo 03 mei 2015, 09:47

Hallo,

Vorig probleem heb ik uiteindelijk kunnen oplossen maar nu, 2 jaar later zijn er opnieuw problemen met de zetgroep / aandrijving. Dit keer komt er geen druppel koffie uit de schenktuitjes maar loopt het water met koffiegruis in de afvalbak en deels ook via de achterplaat naar de opvangschaal.

Reeds ondernomen acties :
- zetgroep meermaals volledig gedemonteerd, nagekeken, ingevet en terug gemonteerd
- drukstuk bovenaan zetgroep verstevigd met metalen plaatje
- aandrijfgroep : nieuwe aandrijfas (vorige draaide zeer stroef)
- reset (=> fabrieksinstellingen)
- initialmiseren startpositie

Hopelijk kan iemand me verder helpen.

Damo

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » za 16 mei 2015, 14:51

Hallo,

Ook indien jullie de oplossing zelf niet kennen zouden jullie me kunnen helpen door me door te verwijzen naar iemand die m'n koffiezet kan herstellen.

alvast bedankt !

damo

R&B
Berichten: 921
Lid geworden op: za 23 aug 2008, 17:48
Locatie: Zwolle

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor R&B » di 19 mei 2015, 21:07

Deze zegt het wel te willen?
http://www.koffiepraat.nl/forum/viewtop ... =90#p61752" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » zo 31 mei 2015, 19:00

Hallo,

Het probleem zou te wijten zijn aan het drainageventiel : kunnen jullie aub de foto's eens bekijken en bevestigen dat :
- de eindeloopschakelaars juist zijn aangesloten
- de aandrijfgroep (draaischijf en meenemer) in de juiste spositie staan

Hoe kan ik checken of het drainageventiel nog goed werkt ?

Ook komt er water uit de boiler (gaatje rechtsboven op foto 05).

Alvast bedankt voor de hulp !

Damo
Miele CVA4085 11.jpg
Miele CVA4085 10.jpg
Miele CVA4085 06.jpg
Miele CVA4085 05.jpg
Miele CVA4085 02.jpg

damo
Berichten: 21
Lid geworden op: di 22 jan 2013, 13:22

Re: aandrijving zetgroep werkt niet meer bij Miele CVA 4085

Berichtdoor damo » zo 31 mei 2015, 19:04

nog 2 foto's :
Miele CVA4085 13.jpg
Miele CVA4085 12.jpg


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron