bobbee schreef:Ja, dat stukje dat je bij de eerste de beste Italiaanse levensmiddelen zaak goede koffie kunt scoren klopt niet. Daarmee zet je mensen op het verkeerde been.
Misschien zetten júllie wel mensen op 't verkeerde been door telkens maar te stellen dat je alleen goede koffie kan zetten van bonen tot   max. 3 weken na 't branden. De ervaring die ik heb met dàt soort bonen is dat je daar óók heel lekkere koffie mee zetten kan, sterker nog, wellicht zelfs betere maar dat wil niet zeggen dat ik  voor mij en mijn tafelgenoten geen lekkere koffie kan zetten met de bonen die ik in 't Italiaanse specialiteitenwinkeltje haal. 
Door te stellen dat je alleen maar goeie koffie kan zetten van versgebrande bonen werpt bovendien een extra drempel op voor de aspirant thuisbarista die niet of slechts via omwegen aan dat soort bonen kan komen; we wonen niet allemaal in 020 of een andere hippe stad waar 't vergeven is van de kleine branderijtjes. Nou weet ik wel dat je in Ramrukkerwoude vergeefs zal zoeken naar een Italiaans specialiteitenwinkeltje maar zelfs daar kan je makkelijk aan bijvoorbeeld Illy bonen komen.
bobbee schreef:
Uiteraard wel tof dat je hier de moeite voor neemt!
Is ook leuk om te doen en een plaatje zegt soms meer dan een heel verhaal  
