Re: Wat drink je nu?

2164
Ik heb maandag de Monsoon Malabar India van Simon Lévelt mee naar huis genomen. Erg krachtige, overheersende kruidige smaken. Er komt ook een zoetje doorheen, een voor mij te heftige espresso in de ochtend, meer voor na het eten. Moet hem nog proberen als cappuccino.
Vectis / Lagom 01

Re: Wat drink je nu?

2165
Madencio schreef: vr 11 sep 2020, 07:44 Ik heb maandag de Monsoon Malabar India van Simon Lévelt mee naar huis genomen. Erg krachtige, overheersende kruidige smaken. Er komt ook een zoetje doorheen, een voor mij te heftige espresso in de ochtend, meer voor na het eten. Moet hem nog proberen als cappuccino.
Malabar is een boon die moeilijk te branden is wat smaak betreft
Ik ken er twee die deze boon goed kunnen branden
Peter de G en David J (Over Het Brandhuys)
Je proeft dan een volle, zachte chocolade smaak.

Mijn favorite boon 👌
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Wat drink je nu?

2167
Keyser schreef: vr 11 sep 2020, 10:57 Je hebt mij geïnspireerd Ronald. Ik ga eens de Malabar bestellen bij Het Brandhuys. Ziet er uit als een leuke branderij.

Maar eerst nog een grote voorraad opmaken.
Je zal er geen spijt van krijgen
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Wat drink je nu?

2168
martinierius schreef: ma 07 sep 2020, 10:12 Ethiopië sidami Bensa Diima van caffènation gebrand voor espresso. Superlekker met blooming espresso profiel voor decent van Scot Rao.

Zoet, fruit, en lange goeie nasmaak.
Deze heb ik ook 2 pakjes van gehad, was top. Is het blooming profiel van hem die met 2 aeropress papiertjes? Dat moet ik nog eens proberen.
Hier gewoon lange preinfusie en lever profiel met de flow control.
Profitec Pro 700 flow control - Compak E5 OD

Re: Wat drink je nu?

2169

surging schreef: Deze heb ik ook 2 pakjes van gehad, was top. Is het blooming profiel van hem die met 2 aeropress papiertjes? Dat moet ik nog eens proberen.
Hier gewoon lange preinfusie en lever profiel met de flow control.
Dat van die papiertjes: ik denk niet dat Scot Rao dat als eerste geprobeerd heeft maar hij verdient het om vernoemd te worden aangezien hij het op grondige manier getest heeft.

Het blooming profiel is tov langere pre-infusie goed bij zeer licht gebrandde bonen doordat de koffie na het "vullen" van de puck met superheet een tijdje blijft staan (geen pompen die druk of water bij doen) zodat die moeilijke koffies toch de kans krijgen hun smaak af te geven. Ook medium roasts doen het goed bij dit profiel.

Die koffie van caffenation die gebrand is voor espresso's valt volgens mij onder medium roast en met een goeie pre-infusie en leverprofiel krijg je daar ook heel lekker resultaat mee.
Op de decent machines is het zgn "LRv2" profiel heel populair: een profiel dat de Londinium probeert na te bootsen.
DE1+ 1.1 || KINU M47,M68 || Niche || Behmor 1600 PLUS