Re: Weber Key

322
ErikW schreef: di 06 sep 2022, 14:39 Langzaam is toch minder warmte.
Met langzaam vullen is er ook geen kans op toerentalverschillen.
De machine is zo sterk dat hij ook met volle lading zou kunnen starten hoor.
Het is gewoon maximale veiligheid voor perfect resultaat.
Erik zelf heb ik de voorkeur voor hogere rpm’s met een wat meer medium/donkere boon voor meer body. Zal morgen eens kijken waarop die nu staat, dacht 160 rpm.
Maar inderdaad een pracht maler zonder flaws.
Slayer Single, Weber Key MK2, 2x Lagom 01, P64

Re: Weber Key

324
Ik heb net 2x geprobeerd met 160 rpm. Alle factoren verder gelijk.
Vond het bij deze boon (Geisha) juist minder lekker en zelfs wat zuurder.
Voor mij en bij deze boon eerder slechter dan beter.
Straks nog een terug de 50 rpm proeven.

Re: Weber Key

327
Eigenlijk heb ik te snel Oh ja gezegd na het bericht dat je na rpm verandering ook de maalgraad moet verstellen.

Als ik er langer over nadenk snap ik er helemaal niets meer van!

Weer zo iets aparts in de espresso-wereld. Ik heb al veel geleerd hoor!

Kan je me uitleggen wat er anders wordt aan het maalsel bij de zelfde maalgraad als het toerental veranderd?
En geldt dat ook bij hele lage toerentallen? En bij welk percentage verstelling is het opportuun?
Is dit ook voor conische schijven en plat gelijk?

Leuk om weer iets te leren over de eindeloze wereld van espresso-weetjes!

Alvast bedankt.