Iemand ervaring met Compak K3 touch ?

1
Na een paar weken rondkijken en informatie vergaren ons eerste setje gekocht. Een Cellini classic met een Compak K3. De eerste bakkies konden meteen de gootsteen in, maar na een keer of 10 proberen begon het ergens op te lijken.

Ik zit mij nu het volgende af te vragen over de maler. Ik wil de maalgraad nog iets fijner hebben, echter de timer kan dit niet bijbenen.Als ik de maalgraad iets fijner zet dan nu, krijg ik er met de timer op max. niet meer dan ongeveer 5 gram uit.

Wil ik te fijn malen, of is de timer gewoon te kort ? Kan iemand mij vertellen wat een redelijke maaltijd is voor een K3 voor 7g kofie.

Groet,
Marcel

Re: Iemand ervaring met Compak K3 touch ?

2
Gefeliciteerd met jullie aankoop, met die combi zou je uitstekende koffie moeten kunnen zetten. Ik heb geen ervaring met de K3, maar "te fijn" is je maalsel pas als je Cellini stikt (er komt dan nauwelijks of geen water meer door je filter) en/of als er bezinksel in je espresso komt. Het maalsel is dan zo fijn dat er wat door het filter heen wordt gedrukt (of je filter is dan versleten).

Zo lang je deze dingen niet hebt is je maalsel niet te fijn. IJkpunt voor de fijnheid van je maalsel zou de doorlooptijd moeten zijn, zo'n 25-30 seconden.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder