Tweede espresso shot met Linea Micra altijd sneller

1
Heeft iemand een idee hoe het kan, of dezelfde ervaring, dat het tweede espresso-shot sneller doorloopt dan het eerste?

De volgende stappen neem ik al om dit te proberen te tackelen:
• Ik weeg mijn koffie af
• Ik blaas de maler met een balg door
• Ik laat mijn kopje via de zetgroep vollopen (voor een warmere cappuccino)
• Ik gebruik een Normcore veer-tamper
• Ik gebruik een Normcore leveler
• Ik pas WDT toe

Ik hoor graag jullie ervaringen:)

Re: Tweede espresso shot met Linea Micra altijd sneller

8
Ik weet niet hoe de specialita functioneert maar die heeft toch niet zo'n grote ruimte rondom de schijven als een Mazzer? Dat waren echte malers met enorme retentie!
De XL heb ik er geen last van maar dat komt dan misschien omdat de schijven stukje groter zijn en daardoor minder ruimte in maalkamer voor koffiemaalsel om op te hopen?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Tweede espresso shot met Linea Micra altijd sneller

9
Ro.Snijders schreef:Heeft iemand een idee hoe het kan, of dezelfde ervaring, dat het tweede espresso-shot sneller doorloopt dan het eerste?

De volgende stappen neem ik al om dit te proberen te tackelen:
• Ik weeg mijn koffie af
• Ik blaas de maler met een balg door
• Ik laat mijn kopje via de zetgroep vollopen (voor een warmere cappuccino)
• Ik gebruik een Normcore veer-tamper
• Ik gebruik een Normcore leveler
• Ik pas WDT toe

Ik hoor graag jullie ervaringen:)
Je schrijft ik weeg mijn koffie af. Ik denk dan het maalsel toch? Niet de bonen? Dus je weegt dan iedere het portafilter met maalsel erin zodat je iedere keer exact hetzelfde doseert?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Tweede espresso shot met Linea Micra altijd sneller

10
bobbee schreef:
Ro.Snijders schreef:Heeft iemand een idee hoe het kan, of dezelfde ervaring, dat het tweede espresso-shot sneller doorloopt dan het eerste?

De volgende stappen neem ik al om dit te proberen te tackelen:
• Ik weeg mijn koffie af
• Ik blaas de maler met een balg door
• Ik laat mijn kopje via de zetgroep vollopen (voor een warmere cappuccino)
• Ik gebruik een Normcore veer-tamper
• Ik gebruik een Normcore leveler
• Ik pas WDT toe

Ik hoor graag jullie ervaringen:)
Je schrijft ik weeg mijn koffie af. Ik denk dan het maalsel toch? Niet de bonen? Dus je weegt dan iedere het portafilter met maalsel erin zodat je iedere keer exact hetzelfde doseert?
Ik ben er uit. Het is toch de retentie wat in de maler blijft zitten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk