Re: Wat drink je nu?

5321
gilleko B. schreef: zo 02 nov 2025, 11:05 Jammer de variëteit yellow bourbon is er wel die mij zeer welgevallig is. Ben benieuwd of je er wat van kan maken want ze zienner inderdaad kapot gebrand uit.

Afbeelding
Precies dit dus. Yellow Bourbon van de branders die weten waar ze mee bezig zijn is gewoonweg heerlijk. Daar zitten de oh zo geliefde zoete smaaktone altijd wel in.

Deze gecremeerde bende heeft al zijn zoete tonen verloren en heeft alleen maar bitters over gehouden. Doet pijn aan mijn (koffie) hart dat dit soort boontjes zo mishandeld zijn.

Erg jammer, smaakniveau is een supermarkt / Starbucks kilo knaller, maar dan voor een
"godsvermogen" :evil: :cry:
Current gear:
Lelit Bianca V3-White - Eureka Mignon Oro "SD" - Commandante C4-Nitro+RedKlix -
Chemex - Aeropress - French Press - Mokapot (Joy/Resolve)

* Allow yourself to become the best version of yourself - You deserve nothing less! *

Re: Wat drink je nu?

5322
Durdane schreef:
gilleko B. schreef: zo 02 nov 2025, 11:10 Laatste restje Datera van het Brandhuys door de Olympus. Proef toch meer dat aardse umami achtige. Hunker wanneer een smaak vergelijk mogelijk is
Ik ben toch ook wel benieuwd. de etzMAX gebruik ik altijd voor de decaf van mijn vrouw, maar nu die zak leeg is gooi ik er ook andere bonen in en vind juist de smaken uit de etzMAX veel aardser dan uit de df83
Nieuwe microswitch komt deze week naar ik verwacht aan. Dan hoop ik de molen weer 100% werkend te krijgen. Dan naast elkaar proeven. Mijn smaakgeheugen kan het mis hebben
Afbeelding


Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

5323
omeCoffee schreef: zo 02 nov 2025, 11:59 Voor het eerst sinds tijden weer eens een dark roast uit Costa Rica. Wat een smaakbommetje!!
Ik heb deze koffie ook gebruikt in een recept voor een super lekkere ‘Italian espresso cake’(recept hieronder, mocht je trek krijgen
Afbeelding
)
Afbeelding
Italian espresso cake

Ingredients
* 4 eggs, room temperature
* 180 g sugar, approx
* 1 teaspoon vanilla extract
* 155 ml light olive oil, or sunflower oil, or 155 gr melted butter
* 100 ml espresso coffee, at room temperature
* 300 g all-purpose flour
* 1 tablespoon baking powder,
* ⅛ teaspoon sea salt
* 80 g dark chocolate chips
Mascarpone coffee cream: (optional)
* 250 g mascarpone cheese
* 3 tablespoons powdered sugar
* 30 ml espresso coffee


Instructions
* Preheat oven to 180°C/360°F and adjust a baking rack onto the middle shelf. Grease and line with parchment paper a 9-inch cake pan and set it aside.

* In a large bowl, using an electric mixer, beat the eggs, sugar, and vanilla on high speed until the mixture is pale, light, and frothy.

* Gradually drizzle in the oil in a steady stream, allowing it to fully combine, then whisk in the espresso coffee.

* Place a sieve/ strainer over the bowl. Add flour and baking powder, and sift into the cake batter, followed by dark chocolate chips and a pinch of sea salt. Use a whisk to mix until just combined (do not overmix).

* Bake in the oven for approximately 40 minutes. During the last 10 minutes of baking time, cover the top of the cake with foil to prevent it fro
Waar zijn hier de fotos van dan...krijg er trek van
Linea Mini R Zwart - Sculptor 078S Zwart - Specialita Mat Zwart