Re: Wat drink je nu?

5321
gilleko B. schreef: zo 02 nov 2025, 11:05 Jammer de variëteit yellow bourbon is er wel die mij zeer welgevallig is. Ben benieuwd of je er wat van kan maken want ze zienner inderdaad kapot gebrand uit.

Afbeelding
Precies dit dus. Yellow Bourbon van de branders die weten waar ze mee bezig zijn is gewoonweg heerlijk. Daar zitten de oh zo geliefde zoete smaaktone altijd wel in.

Deze gecremeerde bende heeft al zijn zoete tonen verloren en heeft alleen maar bitters over gehouden. Doet pijn aan mijn (koffie) hart dat dit soort boontjes zo mishandeld zijn.

Erg jammer, smaakniveau is een supermarkt / Starbucks kilo knaller, maar dan voor een
"godsvermogen" :evil: :cry:
Current gear:
Lelit Bianca V3-White - Eureka Mignon Oro "SD" - Commandante C4-Nitro+RedKlix -
Chemex - Aeropress - French Press - Mokapot (Joy/Resolve)

* Allow yourself to become the best version of yourself - You deserve nothing less! *

Re: Wat drink je nu?

5322
Durdane schreef:
gilleko B. schreef: zo 02 nov 2025, 11:10 Laatste restje Datera van het Brandhuys door de Olympus. Proef toch meer dat aardse umami achtige. Hunker wanneer een smaak vergelijk mogelijk is
Ik ben toch ook wel benieuwd. de etzMAX gebruik ik altijd voor de decaf van mijn vrouw, maar nu die zak leeg is gooi ik er ook andere bonen in en vind juist de smaken uit de etzMAX veel aardser dan uit de df83
Nieuwe microswitch komt deze week naar ik verwacht aan. Dan hoop ik de molen weer 100% werkend te krijgen. Dan naast elkaar proeven. Mijn smaakgeheugen kan het mis hebben
Afbeelding


Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

5323
omeCoffee schreef: zo 02 nov 2025, 11:59 Voor het eerst sinds tijden weer eens een dark roast uit Costa Rica. Wat een smaakbommetje!!
Ik heb deze koffie ook gebruikt in een recept voor een super lekkere ‘Italian espresso cake’(recept hieronder, mocht je trek krijgen
Afbeelding
)
Afbeelding
Italian espresso cake

Ingredients
* 4 eggs, room temperature
* 180 g sugar, approx
* 1 teaspoon vanilla extract
* 155 ml light olive oil, or sunflower oil, or 155 gr melted butter
* 100 ml espresso coffee, at room temperature
* 300 g all-purpose flour
* 1 tablespoon baking powder,
* ⅛ teaspoon sea salt
* 80 g dark chocolate chips
Mascarpone coffee cream: (optional)
* 250 g mascarpone cheese
* 3 tablespoons powdered sugar
* 30 ml espresso coffee


Instructions
* Preheat oven to 180°C/360°F and adjust a baking rack onto the middle shelf. Grease and line with parchment paper a 9-inch cake pan and set it aside.

* In a large bowl, using an electric mixer, beat the eggs, sugar, and vanilla on high speed until the mixture is pale, light, and frothy.

* Gradually drizzle in the oil in a steady stream, allowing it to fully combine, then whisk in the espresso coffee.

* Place a sieve/ strainer over the bowl. Add flour and baking powder, and sift into the cake batter, followed by dark chocolate chips and a pinch of sea salt. Use a whisk to mix until just combined (do not overmix).

* Bake in the oven for approximately 40 minutes. During the last 10 minutes of baking time, cover the top of the cake with foil to prevent it fro
Waar zijn hier de fotos van dan...krijg er trek van
Linea Mini R Zwart - Sculptor 078S Zwart - Specialita Mat Zwart

Wat drink je nu?

5325
mr Blanc schreef:
omeCoffee schreef: zo 02 nov 2025, 11:59 Voor het eerst sinds tijden weer eens een dark roast uit Costa Rica. Wat een smaakbommetje!!
Ik heb deze koffie ook gebruikt in een recept voor een super lekkere ‘Italian espresso cake’(recept hieronder, mocht je trek krijgen
Afbeelding
)
Afbeelding
Italian espresso cake

Ingredients
* 4 eggs, room temperature
* 180 g sugar, approx
* 1 teaspoon vanilla extract
* 155 ml light olive oil, or sunflower oil, or 155 gr melted butter
* 100 ml espresso coffee, at room temperature
* 300 g all-purpose flour
* 1 tablespoon baking powder,
* ⅛ teaspoon sea salt
* 80 g dark chocolate chips
Mascarpone coffee cream: (optional)
* 250 g mascarpone cheese
* 3 tablespoons powdered sugar
* 30 ml espresso coffee


Instructions
* Preheat oven to 180°C/360°F and adjust a baking rack onto the middle shelf. Grease and line with parchment paper a 9-inch cake pan and set it aside.

* In a large bowl, using an electric mixer, beat the eggs, sugar, and vanilla on high speed until the mixture is pale, light, and frothy.

* Gradually drizzle in the oil in a steady stream, allowing it to fully combine, then whisk in the espresso coffee.

* Place a sieve/ strainer over the bowl. Add flour and baking powder, and sift into the cake batter, followed by dark chocolate chips and a pinch of sea salt. Use a whisk to mix until just combined (do not overmix).

* Bake in the oven for approximately 40 minutes. During the last 10 minutes of baking time, cover the top of the cake with foil to prevent it fro
Waar zijn hier de fotos van dan...krijg er trek van
Deze cake smaakt beter dan hij eruit ziet; een vrij anonieme cake mokka kleurig met donkerbruin van de stukjes pure chocolade.
Vanochtend weer een nieuwe gebakken maar die hebben vanavond met bezoek deels opgegeten. Eens kijken of daar nog iets van over is wat de moeite van het bekijken waard is….

Nou, dit is’em. Niet mooi, vooral lekker. Kleur klopt niet helemaal door het kunstlicht.
Afbeelding
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper

Re: Wat drink je nu?

5326
omeCoffee schreef: di 04 nov 2025, 23:10
mr Blanc schreef:
omeCoffee schreef: zo 02 nov 2025, 11:59 Voor het eerst sinds tijden weer eens een dark roast uit Costa Rica. Wat een smaakbommetje!!
Ik heb deze koffie ook gebruikt in een recept voor een super lekkere ‘Italian espresso cake’(recept hieronder, mocht je trek krijgen
Afbeelding
)

Italian espresso cake

Ingredients
* 4 eggs, room temperature
* 180 g sugar, approx
* 1 teaspoon vanilla extract
* 155 ml light olive oil, or sunflower oil, or 155 gr melted butter
* 100 ml espresso coffee, at room temperature
* 300 g all-purpose flour
* 1 tablespoon baking powder,
* ⅛ teaspoon sea salt
* 80 g dark chocolate chips
Mascarpone coffee cream: (optional)
* 250 g mascarpone cheese
* 3 tablespoons powdered sugar
* 30 ml espresso coffee

opgegeten. Eens kijken of daar nog iets van over is wat de moeite van het bekijken waard is….

Nou, dit is’em. Niet mooi, vooral lekker. Kleur klopt niet helemaal door het kunstlicht.
Afbeelding
Nou dat ziet er smakelijk uit...ik denk dat ik het ook maar is ga proberen
Linea Mini R Zwart - Sculptor 078S Zwart - Specialita Mat Zwart

Re: Wat drink je nu?

5327
Dirk Jan schreef: za 27 sep 2025, 19:28 Afgelopen donderdag begonnen met de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems Dld.
Op de verpakking staat Mild Noten en Chocolade. Gebrand op 14 september. Nou, dat smaakt zeker naar meer. Echt notig en een cacaosmaak. Blijft lang in de mond 'hangen' wat ik erg prettig vind. Het hoeft van mij geen décafe te zijn, maar het smaakt er niet minder om.
Gezet met de Pavoni Europiccola die drie kwartier aanstaat. Filterbakje met 11,5 gram redelijk fijn gemalen koffie. Doorlooptijd 45 - 50 seconden. Heerlijk!
e2_20250927_190655.jpgkannedecafe.png
Zeven weken na de branddatum, de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems in Dld wordt wat futloos; het is espresso, ja, dat klopt, maar is dit nog lekker? De cremalaag is er ook niet meer op te krijgen. Jammer, bij mijn andere bonen van andere branders heb ik dit nog nooit opgemerkt binnen twee maanden na branddatum.
EDIT
Ik had er een verkeerde foto er bij gezet !
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820 & een QM3000. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Wat drink je nu?

5328
Dirk Jan schreef: vr 07 nov 2025, 10:05
Dirk Jan schreef: za 27 sep 2025, 19:28 Afgelopen donderdag begonnen met de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems Dld.
Op de verpakking staat Mild Noten en Chocolade. Gebrand op 14 september. Nou, dat smaakt zeker naar meer. Echt notig en een cacaosmaak. Blijft lang in de mond 'hangen' wat ik erg prettig vind. Het hoeft van mij geen décafe te zijn, maar het smaakt er niet minder om.
Gezet met de Pavoni Europiccola die drie kwartier aanstaat. Filterbakje met 11,5 gram redelijk fijn gemalen koffie. Doorlooptijd 45 - 50 seconden. Heerlijk!
e2_20250927_190655.jpgkannedecafe.png
Zeven weken na de branddatum, de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems in Dld wordt wat futloos; het is espresso, ja, dat klopt, maar is dit nog lekker? De cremalaag is er ook niet meer op te krijgen. Jammer, bij mijn andere bonen van andere branders heb ik dit nog nooit opgemerkt binnen twee maanden na branddatum.
EDIT
Ik had er een verkeerde foto er bij gezet !
e2_20251027_100813.jpg
Welke andere decaf zou je aanraden?

Ik probeer decaf eigenlijk om die reden zodanig te doseren dat als de zak open gaat er gelijk een deel de vriezer in gaat en een deel voor gebruik zo snel mogelijk.
You can't buy experience

Re: Wat drink je nu?

5329
Hk87 schreef: vr 07 nov 2025, 10:59
Welke andere decaf zou je aanraden?

Ik probeer decaf eigenlijk om die reden zodanig te doseren dat als de zak open gaat er gelijk een deel de vriezer in gaat en een deel voor gebruik zo snel mogelijk.
Geen verdere ervaring mee, heb hiervoor nog geen ander merk geproefd, deze aankoop was eigenlijk een 'vergissing' die ik meteen opmerkte maar niet meer wilde corrigeren op dat moment. Vond het wel leuk om het uit te proberen.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820 & een QM3000. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Wat drink je nu?

5330
Hk87 schreef:
Dirk Jan schreef: vr 07 nov 2025, 10:05
Dirk Jan schreef: za 27 sep 2025, 19:28 Afgelopen donderdag begonnen met de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems Dld.
Op de verpakking staat Mild Noten en Chocolade. Gebrand op 14 september. Nou, dat smaakt zeker naar meer. Echt notig en een cacaosmaak. Blijft lang in de mond 'hangen' wat ik erg prettig vind. Het hoeft van mij geen décafe te zijn, maar het smaakt er niet minder om.
Gezet met de Pavoni Europiccola die drie kwartier aanstaat. Filterbakje met 11,5 gram redelijk fijn gemalen koffie. Doorlooptijd 45 - 50 seconden. Heerlijk!
e2_20250927_190655.jpgkannedecafe.png
Zeven weken na de branddatum, de Zero Gravity, Décafe van Kanne branderij in Heede Ems in Dld wordt wat futloos; het is espresso, ja, dat klopt, maar is dit nog lekker? De cremalaag is er ook niet meer op te krijgen. Jammer, bij mijn andere bonen van andere branders heb ik dit nog nooit opgemerkt binnen twee maanden na branddatum.
EDIT
Ik had er een verkeerde foto er bij gezet !
e2_20251027_100813.jpg
Welke andere decaf zou je aanraden?

Ik probeer decaf eigenlijk om die reden zodanig te doseren dat als de zak open gaat er gelijk een deel de vriezer in gaat en een deel voor gebruik zo snel mogelijk.
Ik sta niet neutraal ten opzichte de branderij maar wel ten opzichte van de decaf (van Little Roastery). Die boon krijgt zonder uitzondering altijd zeer positieve beoordelingen. Misschien eens naar kijken.
Londinium R x Mazzer Philos x I200D burrs x 233M burrs x Varia AKU mini x The Force Tamper