Ascaso I-steel2

1
Hi All,

Ik heb nu sinds een maand of 4 een I-steel2 bij mijn quickmill 820.

Ben zeer tevreden, erachter gekomen dat een te fijne maling ervoor zorgt dat de machine
geen water meer door het volgelopen filterbakje pompt. :)

Ben benieuwd naar wie met dezelfde (of vergelijkbare setup) welke maalstand gebruikt.

Grtz!

Re: Ascaso I-steel2

2
De maalgraad blijft nooit hetzelfde, die varieert voortdurend b.v. naar gelang de gebruikte boontjes, brandgraad, ouderdom van die boontjes, type koffie die je wil zetten, en wat voor weer het is.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Ascaso I-steel2

3
Yep, dat begrijp ik.

Ik heb nu een espresso corleone gehaald bij Simon Lévelt, en maal nu precies boven de stand waarbij mijn filterbakje verstopt raakt door de maling.

Andere vraag, qua onderhoud van deze maal machine's, wat moet je daar voor doen?

Re: Ascaso I-steel2

4
in principe niks. je kunt afhankelijk van je maalgebruik de machine eens het jaar schoon maken, hopper schoonmaken in gewoon afwaswater, maalschijven eruit en kijken of ze niet vies zin, ander met borsteltje schoonmaken, kijken of de schroefdraad niet vervuilt is en deze ook reinigen.
Daarna alles netjes in elkaar zetten en opnieuw kalibreren.
Nadeel van de bonen van Simon Levelt, een branddatum vind je nergens, dus maalresultaat en oa daardoor smaakbeleving blijft een achtbaanrit.
Home: faema e61 originale,Mythos1, Eureka Specialita en nog genoeg 😀

Re: Ascaso I-steel2

5
Ik zou wel proberen om oud maalsel zeer regelmatig te verwijderen. Malers hebben bijna altijd enige mate van retentie, en dat wil je niet in je kopje krijgen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder