Oké ik heb deze twee besteld:winkje schreef: vergeet het dunne pizzaplaatje; die gaat simpelweg niet voldoende warmte opslaan.
http://www.groenebouwmaterialen.nl/a-26 ... r-2-stuks/
Dan heb ik 6cm dikte, op elkaar gestapeld.
Ik zag die "Dutch Oven" systemen, maar dat is dan weer een gevaarte dat ik moet gaan zoeken / kopen, dan kan ik beter nu heel primitief in de keuken-oven met wat water mijn eigen behelpen en dan als het eerste broodje een beetje eetbaar is, en het dus allemaal een groot succes is, een serieuze broodoven gaan kopen. En intussen het een beetje simpel houtje touwtje doen.winkje schreef:begin met een eerste broodje in een afgesloten pan te bakken
Een van de aardigheden van het broodbaken leek me wel dat het allemaal bijna niks kost

Volgens mij heb ik nu een hele simpele oven. Eentje met een warmte-element bovenin en misschien ook onderin. pas toen ik hier al enkele jaren woonde realiseerde ik me dat er een oven zat, ik had er eigenijk nooit op gelet dat die donkere wand met handvat ook open kon. Ik kook ook bijna nooit, heb meestal van alles op de gaspitten liggen, administratie en dergelijke.winkje schreef:Veel traditionele hete lucht ovens verwijderden de stoom uit een oven waardoor een brood simpelweg te snel 'afsluit'
Oh jee ik voel al bijna een nieuwe hobby bij mijn eigen opkomen rijzen van binnenuit!winkje schreef:Meer info via http://www.broodbakforum.nl
Ik ga de boeken lezen en video's kijken en ben dan hopelijk voldoende voorbereid als eind van de week de desem staat te popelen!winkje schreef:Kneden met de hand is goed te doen; goed mengen is bijna moeilijker. Ik zou je willen meegeven vooral naar de strech & fold of slap & fold techniek te kijken.
Dank, houd ik in de gaten / op mijn lijstje, eerst de twee zeer uitgebreide pillen die er sinds vanochtend liggen eens van binnen bekijken.winkje schreef: Bread van Hamelmann (technisch boek, moet je aanspreken) en het eerste boek van Tartine Bakery, Chad Robertson, waarin oa het hierboven beschreven brood staat.
https://www.amazon.com/Bread-Bakers-Boo ... 1118132718
https://www.amazon.com/Tartine-Bread-Ch ... 0811870413
Welke heb jij, de B5?winkje schreef:Naast fanatieke thuisbakker met een Rofco oven
http://www.rofco.be/ovens.html
Mooie plek bij die bakkersvriend!