De mandjes voldoen uitstekend, had ze eerst even nog met een rondschuurder gedaan, meel hing mooi aan en de rijs was een wat zwaarder deeg, Rogge met donkerbruine basterd, roggedesem en een kleine hoeveelheid tarwe in de mix, ik heb alles opgeschreven en zal alles nog weleens digitaal maken, zie de foto's van de rijsmandjes ook nadat het deeg gelost was, ze liggen nu op de steen te bakken!
Onderstaande voor 45 minuten op 35 graden rijs, voor de foto's uit de rijskast genomen.


Zo zien de schaaltjes eruit nadat het deeg verwijderd was, niet verkeert?!

Ik had om nog wat strooisel toe te voegen de broodjes met een kwast bevochtigd, dat liep in 2 van de 5 bakjes langs het brood en op die plaats kleefde er nog wat aan het bakje, we blijven leren!

Resultaat (uiterlijk)

En de onderzijde,

Zoals je waarschijnlijk wel kan zien zijn de bollen van boven naar onderen gekneed, zoals je ook met speltbrood doet, zo zit na de eerste rijs en partionering de buitenkant naar binnen gekneed.