Re: ml en gewicht NL koffie!

11
mistercoffee schreef:Ik heb in veel restaurants gewerkt en bij allemaal word het op deze manier gemaakt:
Sorry, is gewoon helemaal knudde.

In het beginners-topic staat al veel over de basis van espresso / koffie bereiden.

Deze vraag heb je niet beantwoord en dat is nog wel de belangrijkste omdat het daarmee begint:
Wat voor bonen worden er precies gebruikt? (Herkomst, branderij, branddatum)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: ml en gewicht NL koffie!

13
Als dat in orde was had hij deze vraag hier niet gesteld want dan was de opleiding goed geweest ;) . Voor mij is het wel duidelijk en typerend voor de beroerde koffie in Nederland.
Strietman CT2 (pre-order), LWW EG-1 (CORE en ULTRA), Lagom 01 - 102OM, Pietro pro brewing, LWW The BIRD, Orea V4, V60

Re: RE: Re: ml en gewicht NL koffie!

14
mistercoffee schreef:
Erik82 schreef:Elke echt serieuze koffiezaak zal je een Americano schenken en geen Lungo omdat die weten dat dat geen zin heeft.
Het is geen koffiezaak maar een restaurant. Maar dat betekent dat de kwaliteit niet slecht hoeft te zijn, haha!
En omdat het dus geen koffiezaak is, interesseert het de eigenaar niet.

Wat vind je persoonlijk van de Long Black? Het toevoegen van water aan de espresso (americano) vind ik te bitter.
De Long Black is de vriendelijkere manier om die zwarte te zetten, de meeste mensen weten wel de benaming Americano, als je dan begint over de L.B. weten ze het even niet meer, de L.B. methode kan je goed of fout doen, eerst het hete water in de beker(s) dan je koffie malen, tampen en zetten, dan heeft de hitte voldoende kunnen ontwijken om je espresso niet te verbranden, als je een Echte Americano maakt en je doet ook eerst het hete water in een koude schenkkan en laat die dan al even in de wacht staan en giet die dan voorzichtig langs de rand van de beker of kop dan zal het verbranden en dus bitteren wel meevallen?

Ik vindt het niet echt gepast om te gaan kissebissen hoe het eigenlijk zou moeten "heten" het resultaat is wat aan de orde is?!

Doe het met liefde of doe het beter niet, de koffie is vaak beschamend in de NL HoReCa, om van de BE maar te zwijgen. . .
Laatst gewijzigd door @3aan op za 01 apr 2017, 19:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: RE: Re: ml en gewicht NL koffie!

19
mistercoffee schreef:
@3aan schreef:
Dan zal ik de volgende keer langs de rand het water ingieten.
Even testen hoe dat proeft. Bedankt voor de tip!

Over het "kissebisse": ik doe het zeker met liefde. Vandaar deze topic om mij zelf te verbeteren op mijn werk.
Maar het is handig als ik weet wat ik serveer, haha! Vandaar.
Het streven is goed.

Of je de ruimte op het werk krijgt? Als er gezeikt wordt over verspilling omdat je goede koffie wil serveren ... dan betwijfel ik het.
(En net zoals Frans -die te beleefd is om het te zeggen- denk ik dat je met baggerkwaliteit koffie moet werken. Rotzooi er in, rotzooi er uit.)
Maar ik denk dat iedereen hier het eens is dat dat dus inderdaad geen reden is om dan maar niet te leren hoe het beter kan.

Re: ml en gewicht NL koffie!

20
Ja, het siert je mister coffee dat je hier op het forum je vragen stelt om op het werk betere koffie te kunnen serveren! Ik heb nog geen enkele ander persoon uit de horeca hier gezien met vragen. En dat ook nog zonder de naam van het bedrijf te noemen waar je werkt. We hoeven dus niet bang te zijn dat je hier alleen maar komt om te spammen. ;)
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!