mistercoffee schreef:Erik82 schreef:Elke echt serieuze koffiezaak zal je een Americano schenken en geen Lungo omdat die weten dat dat geen zin heeft.
Het is geen koffiezaak maar een restaurant. Maar dat betekent dat de kwaliteit niet slecht hoeft te zijn, haha!
En omdat het dus geen koffiezaak is, interesseert het de eigenaar niet.
Wat vind je persoonlijk van de Long Black? Het toevoegen van water aan de espresso (americano) vind ik te bitter.
De Long Black is de vriendelijkere manier om die zwarte te zetten, de meeste mensen weten wel de benaming Americano, als je dan begint over de L.B. weten ze het even niet meer, de L.B. methode kan je goed of fout doen, eerst het hete water in de beker(s) dan je koffie malen, tampen en zetten, dan heeft de hitte voldoende kunnen ontwijken om je espresso niet te verbranden, als je een Echte Americano maakt en je doet ook eerst het hete water in een koude schenkkan en laat die dan al even in de wacht staan en giet die dan voorzichtig langs de rand van de beker of kop dan zal het verbranden en dus bitteren wel meevallen?
Ik vindt het niet echt gepast om te gaan kissebissen hoe het eigenlijk zou moeten "heten" het resultaat is wat aan de orde is?!
Doe het met liefde of doe het beter niet, de koffie is vaak beschamend in de NL HoReCa, om van de BE maar te zwijgen. . .