Re: Weber unibasket

11
De puck, een samengeperst maalsel koffieboonsnippers die enigszins in elkaar grijpen, wordt nat en verandert dan in een soepel sponsachtig geheel dat kan uitzetten (als de zuiger iets omhoog wordt gebracht) en krimpen (onder druk) en intussen gelijkmatig in- en uitstroom heeft, water in, espresso uit. Gaatjes die je naderhand bovenop de puck ziet die komen niet van waterstralen die er doorheen liepen maar van CO2/lucht dat aan de bovenkant eruit ploft zodra de extractie voorbij is en de druk bovenop de puck is weggevallen. Zoals een flesje spa rood ook ineens begint te borrelen zodra je de dop losdraait.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Weber unibasket

12
fransg schreef:De puck, een samengeperst maalsel koffieboonsnippers die enigszins in elkaar grijpen, wordt nat en verandert dan in een soepel sponsachtig geheel dat kan uitzetten (als de zuiger iets omhoog wordt gebracht) en krimpen (onder druk) en intussen gelijkmatig in- en uitstroom heeft, water in, espresso uit. Gaatjes die je naderhand bovenop de puck ziet die komen niet van waterstralen die er doorheen liepen maar van CO2/lucht dat aan de bovenkant eruit ploft zodra de extractie voorbij is en de druk bovenop de puck is weggevallen. Zoals een flesje spa rood ook ineens begint te borrelen zodra je de dop losdraait.
Prachtig antwoord! Ik ga erover nadenken.

Afbeelding