Re: De Italiaanse smaak die een cultstatus kreeg - Saka caffè

31
Ook ik ben er mee bezig, hoor. De hopper van de Baratza Sette volgegooid en met de stoute schoenen aan, op een laat tijdstip aan de Robusta-koffie, haha. Voor mij is dit ook een leerzaam geval, want ik heb de Sette nog niet zo lang. Ik ben begonnen met de Saka, met het gevoel dat ik met de conische schijven van de Sette wel meteen goed zou zitten en een dikke, stroperige koffie zou krijgen. Het leek me een goede combinatie, die twee.

Ik heb er inmiddels zo’n 15 kopjes van gezet. Ik krijg de scherpe randjes er niet af. De smaak is iets te pittig, iets wat je normaal gesproken wel herkent bij Italiaanse koffie, maar niet zo.

Nu heb ik er eentje geprobeerd op de DF83V. Ook bij mij was het toen iets te grof, maar de smaak was meteen al veel beter. De scherpe randjes zijn zachter geworden en overgegaan in andere tonen, waarin ik ook karamel herken.
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: DF83V SSP(Lab Sweet) & Baratza sette 270 WI & 1zpresso ZP6 & pre-order Kafatek Monolith Titan SDRM