38
door Hk87
Voor mij is het hoogtepunt met de Saka nu wel bereikt. Ik vond het eerlijk gezegd moeilijker dan ik had verwacht om het helemaal goed te krijgen. Aan het begin waren er nog te veel scherpe randjes, was het dan te vers? Geen idee. De extractie verliep ook onrustig, met soms channeling, en dat heb ik eigenlijk nooit. Ik was er telkens niet helemaal tevreden over en het resultaat voelde niet bevredigend.
Nu heb ik de maler eindelijk goed afgesteld en ben ik uitgekomen op:
18 gram in, met ongeveer 30 gram uit
Een lagere temperatuur dan normaal (ik heb geen PID, maar het zal ergens tussen de 85° en 90°C liggen)
7 bar werkt in mijn geval ook beter
Zo krijg ik een rustige, mooie doorloop en smaakt het ook wat zachter.
Een heerlijke dark roast met veel karamel en chocolade. Zacht en delicaat, zonder de scherpe en pittige randjes die je vaak bij dark roast en Robusta tegenkomt. Ik ben er nu echt tevreden mee.
Espressomachine: Strietman CT1
Maler: Baratza sette 270 WI & 1zpresso ZP6 & pre-order Kafatek Monolith Titan SDRM