Re: Lagom P80

2
Te bedenken dat de EG-1 bijna drie keer zo veel kost. 😅
Ook stuk goedkoper als de zerno 2.

Dit is geloof ik, nu ook de goedkoopste 80 mm-koffiemaler op de markt. Heel competitief geprijsd van option-o en goed nieuws voor de liefhebbers.

Ik wacht even de eerste levering wel af maar dit kan ik wellicht nog wel erbij hebben. 🫣
You can't buy experience

Re: Lagom P80

4
Je hebt gelijk, die is een stuk goedkoper. Toch denk ik dat ik deze ga bestellen, als de prijs echt vaststaat. Bedenk ook wel dat er nog BTW bij komt.

Iemand op termijn interesse in een P64?
Londinium R - Option-O P64 (SSP UM) - Umikot Planetary Distribution Tool by FrancisPavoni - Puqpress - Aeropress - Flair GO - Aergrind V3 - Puckrake (gold edition) by ArjenT5R™

Re: Lagom P80

5
Durdane schreef: za 04 okt 2025, 17:49 De DF83V met ssp is toch nog steeds goedkoper?
Als ik mijn ervaringen met de DF83V vergelijk met de KafaTek en zo 10 shotjes geblinddoekt voorgeschoteld zou krijgen, dan was het kop of munt geweest, zo klein en subtiele verschil is het in mijn beleving geweest.

Nee, als ik de DF83V met SSP nog had staan, dan had ik met de kennis van nu de P80 ook wel overgeslagen. :mrgreen:
You can't buy experience

Re: Lagom P80

7
Leuk ding!
Omni burrs is wel een beetje een plus en min vind ik. Het zal vast geweldig zijn voor light roast maar alles daarbuiten is een vraagteken of dat wel goed gaat uitvallen met name de donkere branding kan dan wel eens raar smaken.
Ze hebben het in de Q & A over nog meer helderheid dan Lab sweet. En die geven al behoorlijk wat helderheid.

Maar goed dat de optie beschikbaar is gemaakt voor als je andere schijven wilt alleen een beetje gek dat dat dan via een aftermarkt moet gaan en dat option-o dat niet zelf levert (nog?).



Q: What is the flavour profile of the Mizen 80mm Omni burrs?

A. The Mizen 80mm Omni burrs produce cups that are juicy and balanced, with medium/delicate acidity, sweetness, and complex depth/lingers. Think “Lab Sweet style,” but with more clarity and a tad more forgiving in use. They’re not traditional espresso burrs, nor the highly unimodal-flat type that can be more demanding on technique and dial-in. Instead, they’re designed to be versatile - equally at home with espresso and filter - and to bring out the best in light-roast specialty coffee (and flexible enough to also work for medium to medium dark roasts).
You can't buy experience