
Namelijk altijd afhankelijk van afkomst bonen, welke melange, brandgradatie, soort melk etc.
Dus wat je zelf de beste verhouding vindt, is de ideale

jan kees schreef:@3aan schreef:Ik denk dat de meesten hier er niet zo mee bezig zijn wat de instellingen van om het even welke individuele Vol-automaat behelzen, daar heb je toch een handleiding bij bekomen?![]()
je snapt het weer eens niet. Ten eerste staat de vraag niet onder 'volautomaten' maar onder koffietechnieken en ten tweede maakt iedereen zijn cappu weer anders, ongeacht instellingen, of handwerk. Hoe maken de semi en automaat gebruikers hun ideale cappu? snap je het nu wél? ouwe mopperkont.
Dit dus, houd het lekker on-topic.fransg schreef:In de ideale cappuccino verhouding hoort ook humor, maar geen gezeik, dat gaat ten koste van de goede smaak.
nee Joep, ik ben gewoon geinteresseerd in hoe jullie je ideale cappu drinken, in welke verhouding, omdat je in vele restaurants zulke foute cappu's krijgt voorgeschoteld, met scheerschuim erop met wat slootwater eronder, maar ook totaal de verkeerde verhoudingen. Heeft niets meer met cappuccino te maken, dus ik vroeg me af, of er koffieleuten zijn die ook zulke rare verhoudingen , eigen smaak natuurlijk, drinken, moet iedereen zélf weten. Zelf heb ik metéén de boel naar mijn ideale cappu ingesteld, 30 om 75, dikke crema, stevige schuim. Eigenlijk de klassieke in een 150ml dikke poreceleinen kop, italiaans natuurlijk, houdt de warmte het beste vast (je hebt ook dubbelwandige rvs koppen, die dat nog beter doen, maar dat vind ik geen porum)Joep schreef:Hij weet wel hoe hij het in moet stellen, hij vraagt welke verhoudingen wij lekker vinden zodát hij het zo in kan stellen.
Terug naar “Koffie technieken”